Tallinn

Tallinn er et hovedstad som har fått økt oppmerksomhet de siste årene. Dette er hovedstaden i et av de baltiske landene, nærmere bestemt Estland. Mange nordmenn forbinder Estland med billig weekendtur og herlig spaturer.

I Tallinn finnes alt man ser etter i en moderne by. Godt infrastruktur, moderne, og bra standard. Denny byen som ligger i sjøkanten til Østersjøen er blant annet kjent for mange ting. Vi har nevnt spa, men er du klar over at denne byen også er et digital knutepunkt i Europa? Mange utenlandske bedrifter velger å ha deler av driften av selskapet sitt nettopp her på grunn av dette.

Mange digitale nomader har funnet eldorado i denne byen. De opplever å kunne få gjort det de skal for å tjene penger samtidig som de kan nyte livet fullt ut, på alle mulige måter.

Siden Estland er et land i EU, så har engelskkunnskaper blant den yngre generasjonen kommet seg betraktelig. Man trenger ikke å bekymre seg for at man ikke vil bli forstått. Om man kan litt russisk i tillegg så vil det hjelpe på siden mange fortsatt snakker og forstår det russiske språket. Det er ikke så forferdelig lenge siden de for andre gang erklærte seg selvstendig fra nettopp Russland, eller Sovjetunionen som det het den gang.

Det nye og det gamle

Tallinn er en by der man kan finne det aller nyeste innen teknologi og bygninger til sjarmerende vakre middelalderbygninger. Byen har en moderne del, der all business og kontorer drives fra, også har man hjertet av byen – Gamlebyen.

I hjertet av byen, gamlebyen, som for så vidt også er sentrum, vil man aldri føle seg alene. Det er alltid folk der til enhver tid, til alle døgnets tider. Om man er redd for at man er den eneste turisten i byen så må man tro om igjen. Tallinn er en velkjent destinasjon for dagsturer fra nabolandet rett nord for dem, Finland. Fergeturen mellom disse to landene, og byene Tallinn – Helsinki, er ikke lengre enn et par timer.

Besøkende fra hele verden kommer rundt for å beundre skjønnheten i Tallinn, den best bevarte middelalderbyen i Nord -Europa med gotiske spir, svingete brosteinsgater og fortryllende arkitektur.

En gang et hjem til velstående kjøpmenn som bosatte seg fra Tyskland, Danmark og utover, er Tallinns gamleby i dag nytes av både lokalbefolkningen og besøkende, med restauranter, barer, museer og gallerier som gir mye liv til dette historiske sentrum.

I motsetning til mange andre hovedsteder i Europa har Tallinn klart å bevare sin struktur av middelalder og hanseatisk opprinnelse. På grunn av sin usedvanlig intakte byplan fra 1200 -tallet ble gamlebyen registrert som et UNESCOs verdensarvliste i 1997, og ble en av verdens mest anerkjente landemerker. Her finner du originale brosteinsgater spredt med middelalderske kirker og storslåtte handelshus, fjøs og lagre, hvorav mange dateres tilbake til middelalderen.

Tilbring en dag i et autentisk middelaldermiljø, og du vil snart innse hvorfor så mange besøkende har beskrevet Tallinns gamleby som mystisk, fascinerende og vanedannende.

Avkastning fra krypto trading og lev livet i Tallinn

Om man er en av de mange som har kastet seg på krypto trading bølgen så kan det anbefales at man foreta dette fra Tallinn. Hvorfor?

1: Tallinn er et teknologisk knutepunkt i Europa. Standard på teknologi her er av ypperste klasse. Man trenger ikke å bekymre seg for dårlig nett.

2: Det er mye billigere å leve i Tallinn enn i Norge. Både mat, leie og levevilkår er betydelig bedre

3: Oppleve en by med kontrast mellom det moderne og det gamle.

4: Opplev et helt nytt kultur og språk.

Punkt nummer 2 er nok det aller viktigste. Man trenger ikke å ha like stor avkastning på krypto trading i Tallinn som I Norge, om man ønsker å leve godt der.

I Norge trenger man man ca 17-22 000 kroner i måneden for å leve, med alle nødvendige utgifter inkludert. Til sammenligning trenger man kun halvparten av dette beløpet for å leve godt i Tallinn.

For å gi et bedre bilde av billigheten Norge kontra Tallinn, så viser nettstedet numeo.com oss dette:

  • Forbrukerprisene i Norge er 98,17 % høyere enn i Estland (uten husleie)
  • Forbrukerprisene inkludert husleie i Norge er 105,58 % høyere enn i Estland
  • Leieprisene i Norge er 134,19 % høyere enn i Estland
  • Restaurantprisene i Norge er 98,75% høyere enn i Estland
  • Dagligvare Prisene i Norge er 142,97 % høyere enn i Estland

Alle med litt økonomisk sans vil raskt se at dette er noe som vil lønne seg. Man trenger ikke å være i tvil i det hele tatt. Tallene her snakker for seg selv.