tallinn jobbe expat

Jeg er en person som liker å oppleve andre mennesker, kulturer og land. Jeg har alltid følt en viss dragning mot Asia og Sør amerika i mine yngre dager, og fant disse to verdensdelene meget spennende og veldig eksotiske. Mange måneder og år ble tilbrakt i disse to verdensdelene, spesielt i sørøst asia der jeg faktisk har litt familie.

Eventyret venter for den som leiter

Men det å reise rundt om i verden er ikke gratis. Man trenger både forsikring, medisiner og til og med ulike selvsjekk tester (man vet aldri hva som kan skje og hvem man møter på), så eneste mulighet til finansiere det på er det som de fleste av oss har, en jobb. Hjemme i Norge igjen tok jeg på meg jobber som gav lange dager og som var godt betalt. Takket aldri nei til overtid siden jeg alltid hadde nye reiser i bakhodet. Det var formålet mitt med å jobbe, spare penger og dra ut å reise igjen. Etter et par måneder i jobb her hjemme fant jeg fort ut at jeg egentlig ikke hadde noe liv utenom jobb. Det var kun jobb, hjem, spise, sove og jobb igjen. Dette plaget meg skikkelig og jeg begynte å kjenne at rastløsheten slet på meg.

Men en dag under en lunsjpause kom jeg over en jobbannonse jeg ikke angret et sekund på at jeg søkte. Det var en annonse for en ledig norsktalende jobb i Estlands hovedstad Tallinn.

Nye opplevelser som sitter for livet

Lite jeg visste jeg om Estland (sjekk estland.no), annet enn at det var et lite baltisk land rett nedenfor Finland. Generelt så visste jeg veldig lite om tidligere Sovjet-stater, og var faktisk nysgjerrig. Jeg kan si i dag at det er ikke et sekund med anger for den tiden jeg tilbrakte der. Året der nede gav meg så mye mer enn det jeg hadde forventet, i tillegg til nye opplevelser og det å bli kjent med nye mennesker og ikke minst byen Tallinn. Etter året i Tallinn fikk jeg en interesse for øst europa. Det var slettes ikke slik som jeg hadde sett for meg.

Er det flere reiselystne der ute som leser dette, får dere en sjanse til å jobbe i et land i øst europa, grip sjansen! Dere vil ikke angre på det. I tillegg til at man opplever nye mennesker og kulturer, så vil man også oppdage hvordan det virkelig der er å leve. Dere vil oppdage at det finnes en verden utenfor trygge Norge også.